С гордост да припомним големите творчески успехи на нашите талантливи беседци през 2014 г.:
Зара Ранчева (12. клас) спечели трето място в най-престижния ученически конкурс за поезия и проза в България „Петя Дубарова” и поощрителна награда в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев”. Нека бъде все така креативна и свободна в писането!
Аделина Иванова (12. клас) получи трета награда в Националния младежки конкурс за поезия „Възкресения”. Това е нейното първо признание за поетическите ѝ опити. До този момент Аделина има много успехи в различни конкурси за писане на проза. Тя спечели и поощрителна награда в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев”. Пожелаваме ѝ успех в новото поприще.
Ралица Найденова (12. клас) се класира на трето място в Националния литературен онлайн конкурс, организиран от Министерството на образованието и издателство „Просвета”. Нека продължи да постига успехи с въображение и талант!
Йоана Стефанова (11. клас) получи награда в литературния конкурс на Българското национално радио. Тя беше поканена да прочете своя разказ в ефир. Пожелаваме ѝ още много творчески реализации!

PENTACON DIGITAL CAMERA

Радостни сме да научим и за успехите на някои от вече завършилите беседци:
Надежда Тричкова (випуск 2012) спечели трета награда в Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Конкурсът е изключително сериозно предизвикателство, тъй като в него участват и вече утвърдени български поети.
Мила Даскалова (випуск 2012) взе поощрителна награда в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев”.

На всички пожелаваме творческо вдъхновение и смелост!
А на все още недръзналите да изпратят текстове за нашето списание нека кажем, че „Беседа” е чудесно място да започнеш! Очакваме ви, все още неявили се творци! 🙂

Advertisement